Seinhuis en spoorbrug

Het is bijna onvoorstelbaar, maar volgende maand is het al 20 jaar geleden dat het seinhuis vanaf de Kanaalweg weggehaald werd en naar Goes werd verplaatst. Na het seinhuis gingen vervolgens ook de goederenloods (ooit van Gent en Loos, later dansschool Janvier) en de spoorbrug die kant op.
Het was door de oplettendheid en acties van de Vrienden dat ze ontsnapten aan de slopershamer en voor een nieuwe toekomst naar het stoomtrein emplacement in Goes gingen.
Maar…. Wat verder? Dit is een vraag die werkelijk nog steeds wekelijks gesteld wordt door mensen die het nog altijd doodzonde vinden dat de drie markante objecten verdwenen en er tot op de dag van vandaag weinig florissant bijstaan, al is de loods inmiddels wel een mooie plaats voor feesten en partijen.
Hoe verder? Komt er al een feest of partijtje voor brug en seinhuis??

Eigenlijk onveranderd: Het seinhuis in Goes.
De goederenloods is in gebruik voor feesten.

Er is echter nieuws over de spoorbrug en het seinhuis!
Komend voorjaar wordt een begin gemaakt met het aanbrengen van een nieuwe hardhouten trap aan het seinhuis. Dit vormt het begin van de zo gewenste integratie in de stoomtreinomgeving in Goes. Zelfs de ANWB heeft ermee te maken.
Ook nieuws over de brug: Afgelopen week zijn ambtenaren van de gemeente Goes ter plaatse komen praten over de bouwvergunning. Er is zelfs een uitgebreid plan wat nu daadwerkelijk in gang gezet wordt.
In het Walchers huis-aan-huisblad de Faam worden deze week (11 december 2019) de details uitgebreid beschreven. We zullen dat artikel hier later delen.

Dat er nog heel wat uren werk nodig zijn werd voor bestuurders Theo Rietveld en Peter Ingelse wel duidelijk, maar de Vrienden zijn heel blij om van de enthousiaste mensen van de Stoomtrein Goes -Borsele te hebben gehoord dat er weer volop concrete plannen zijn met onze Middelburgse monumenten.
Ze komen op stoom in Goes!