Seinhuis en spoorbrug


Het is bijna onvoorstelbaar, maar begin dit jaar was het al 22 jaar geleden dat het seinhuis vanaf de Kanaalweg weggehaald werd en naar Goes werd verplaatst. Na het seinhuis gingen vervolgens ook de goederenloods (ooit van Gent en Loos, later dansschool Janvier) en de spoorbrug die kant op.

Het was door de oplettendheid en acties van de Vrienden dat ze ontsnapten aan de slopershamer en voor een nieuwe toekomst naar het stoomtrein emplacement in Goes gingen.
Maar…. Wat verder? Dit is een vraag die werkelijk nog steeds wekelijks gesteld wordt door mensen die het nog altijd doodzonde vinden dat de drie markante objecten verdwenen en er tot op de dag van vandaag weinig florissant bijstaan, al is de loods inmiddels wel een mooie plaats voor feesten en partijen.
Hoe verder? Komt er al een feest of partijtje voor brug en seinhuis??

Er is ruime aandacht voor ‘ons’ seinhuis in een recente uitgave.
De goederenloods is in gebruik voor feesten.

Er is echter nieuws over de spoorbrug en het seinhuis!

Seinhuis

Inmiddels is het seinhuis (bijna) klaar. De buitenkant is hersteld waar nodig. De hardhouten trap is klaar en in februari zal het gebouw bedieningsklaar zijn. Het interieur is opnieuw ingericht (stucwerk hersteld, vloerbedekking gelegd). Het seinhuis is een waardevolle, functionerende aanvulling van het emplacement. Het seinhuisje zal komend seizoen toegankelijk zijn voor bezoekers. Het gebouw staat nu tussen de sporen, zoals dat vroeger in Middelburg ook zo was.

Voetgangersbrug

Met de Voetgangersbrug wil het niet vlotten. Financiële problemen en gebrek aan gekwalificeerde vrijwilligers is het probleem. Het restauratieplan (inclusief bouwtekening) is gereed. Een vergunning is door de gemeente nog niet afgegeven. Projektleider Edwin vertelt dat het projekt naar achteren is geschoven. De onderdelen van de voetgangersbrug zijn veilig gesteld en zodanig geconserveerd dat ze kunnen worden opgebouwd. Wanneer het projekt kan worden uitgevoerd is nog niet bekend.

De voetgangersbrug krijgt in de toekomst een belangrijke functie in de routering van het emplacement. Op een strategische plaats kun je dan uitkijken over het gele spoorwegterrein, inclusief seinhuis, goederenloods en treinengebouw en perrons.
Ze komen op stoom in Goes!