Cursus: Wonen in een monumentenpand

Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief, de Zeeuwse Volksuniversiteit en Erfgoed Zeeland, met medewerking van de gemeente Middelburg en de Walcherse Archeologische Dienst

Na een inleiding over de geschiedenis van Middelburg als monumentenstad volgt een aantal bijeenkomsten die sterk op de praktijk gericht zijn. U krijgt te zien welke archeologische bewoningssporen u kunt u aantreffen in en om een pand en er wordt onthuld welke geheimen over de bouwgeschiedenis van een huis opgesloten kunnen liggen in het pand zelf.
De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiezuiniger maken van monumentenpanden, inclusief wet- en regelgeving worden uit de doeken gedaan en u krijgt antwoord op alle mogelijke technische vragen rond onderhoud, restauratie en advies. Met behulp van archiefstukken wordt u de weg gewezen hoe u de geschiedenis van Middelburgse monumenten en de historie van hun bewoners kunt ontrafelen.
Aan de hand van een concreet voorbeeld krijgt u een voorzet voor een succesvolle speurtocht naar de historie van gebouwen en hun bewoners en kunt u ook een kijkje nemen in het historische pand zelf.  Tijdens de afsluitende monumentenwandeling door Middelburg krijgt u bouwhistorische uitleg over tal van historische panden.

Docenten zijn: dhr. P.W. Sijnke, dhr. B. Meijlink, mevr. A. Hannewijk, dhr. W. Jakobsen, mevr. A. van Waarden-Koets, dhr. K. Meertens
De duur bedraagt 7 lessen van 2 uur
aanvang is vrijdag 6 maart 2020 vervolgdata: 13, 20, 27 maart, 3, 10, 17 april 2020 van 10.00 – 12.00 uur
Lokatie is: Zeeuws Archief, Hofplein 16, Middelburg
Het tarief bedraagt € 115,- donateurs en Vrienden van het Zeeuws Archief / € 130,- niet-donateurs

Meer informatie: info@zeeuwsevolksuniversiteit.nl